Olimpiada Națională de Religie pentru Seminariile și Liceele Teologice Ortodoxe

În perioada 23-26 aprilie 2009, Aradul este gazda Olimpiadei Naționale de Religie pentru Seminariile și Liceele Teologice Ortodoxe. La acest eveniment participă 160 de elevi care studiază în cele 39 de licee și seminarii teologice ortodoxe din țară. Aceștia vor fi însoțiți de un număr de 39 de cadre didactice.

Comisia care va evalua lucrările scrise este formată din reprezentanți ai Ministerul Educației, Cercetării și Inovării, profesori din învățământul superior, de la Universitatea ‘Babeș-Bolyai’ Cluj-Napoca și profesori care predau discipline teologice de specialitate în Seminariile teologice ortodoxe, sub președinția domnului conf. univ. dr. Vasile Timiș, secretar de stat – patrimoniu cultura – în Ministerul Culturii, Cultelor și Patrimoniului Național.

Festivitatea de deschidere va avea loc joi, 23 aprilie 2009, la ora 19:00, la Catedrala „Nașterea Sf. Ioan Botezătorul” (Veche) din municipiul Arad.

Proba scrisă se va desfășura vineri, 24 aprilie 2009, începând cu ora 9:00, la Seminarul Teologic Liceal Ortodox Arad.

În zilele de vineri și sâmbătă se vor evalua lucrările, se vor depune eventualele contestații, iar elevii și profesorii însoțitori vor participa la pelerinaje ce includ principalele mănăstiri din județul Arad, precum și vizitarea altor obiective istorice și culturale.

Festivitatea de premiere va avea loc duminică, 26 aprilie 2009, în Aula Facultății de Teologie Arad, începând cu ora 13:30.

Pentru informații suplimentare accesați www.semin-ar.uv.ro .

Comentarii Facebook


Știri recente

Postul Naşterii Domnului: Resurse

Vă oferim mai multe resurse digitale pentru a parcurge perioada de postire cu folos duhovnicesc.  Postul Crăciunului, care a început în data de 15 noiembrie, amintește de postul îndelungat al patriarhilor și drepților din Vechiul…