Olimpiada Națională de Religie pentru seminarii și licee teologice

Arhiepiscopia Craiovei va găzdui în perioada 27 – 30 aprilie Olimpiada Națională de Religie pentru seminariile și liceele teologice ortodoxe din cuprinsul Patriarhiei Române, informează mitropoliaolteniei.ro. Evenimentul este organizat de Liceul Teologic ‘Sfântul Nicodim’ din Târgu Jiu (foto), cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, în parteneriat cu Ministerul Educației Cercetării, Tineretului și Sportului și Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Gorj.

În prima zi a olimpiadei, miercuri, 27 aprilie, după primirea și cazarea participanților, va avea loc festivitatea oficială de deschidere, în sala mare a Teatrului ‘Elvira Godeanu’ din Târgu Jiu. Spre seară, Comisia centrală de examinare se va întruni la Liceul Teologic ‘Sfântul Nicodim’ pentru a pune la punct ultimele aspecte legate de desfășurarea concursului. A doua zi, joi, 28 aprilie, concurenții vor fi evaluați în scris la disciplinele: Dogmatică, Istoria Bisericii Ortodoxe Române, Noul și Vechiul Testament. Ziua se va încheia printr-o vizită la Muzeul Județean și Complexul ‘Brâncuși’. Vineri, 29 aprilie, concurenții vor vizita Mănăstirea Lainici, unde vor lua parte la Sfânta Liturghie. La prânz vor fi afișate rezultatele și se vor depune eventualele contestații la secretariatul comisiei de evaluare. Programul se va încheia prin vizionarea unui spectacol de teatru. Sâmbătă, 30 aprilie, în ultima zi a competiției, vor fi afișate rezultatele finale. Festivitatea de premiere va avea loc în sala Teatrului municipal ‘Elvira Godeanu’.

Referitor la importanța evenimentului, preotul Claudiu Porneală, consilier cultural în cadrul Arhiepiscopiei Craiovei, a spus: ‘Ne simțim onorați ca anul acesta să putem organiza, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, această prestigioasă activitate teologică. Ne așteptăm la o concurență strânsă, dat fiind faptul că, an de an, școlile teologie de profil preuniversitar, seminarii sau licee, din întreaga țară au reușit să aducă elevi pregătiți care au obținut rezultate meritorii. De aceea socotim această activitate ca un câștig pentru eparhia noastră și totodată o rampă de lansare pentru viitorii noști clerici și teologi’.

Comentarii Facebook


Știri recente