Olimpiada Națională de Religie pentru Seminarii și Licee Teologice

La Iași se desfășoară, zilele acestea, Olimpiada Națională de Religie pentru seminarii și licee teologice ortodoxe, informează TRINITAS TV. Deschiderea festivă a celei de-a XVI-a ediții a acestei olimpiade a avut loc aseară, la Catedrala mitropolitană din municipiu. Preasfințitul Părinte Ioachim Băcăuanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, a oficiat cu acest prilej o slujbă de Te Deum.

Festivitatea a continuat la Centrul Eparhial Iași.

„Binecuvântăm începutul lucrărilor Olimpiadei de la Iași, Maica Domnului să vă ajute, Mântuitorul să vă inspire și Sfânta Parascheva să fie milostivă cu voi”, a spus Preasfințitul Părinte Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Competiția reunește anul acesta 110 elevi, de la clasele IX-XII, de la 36 de seminarii și școli teologice din 26 de județe. Proba scrisă a fost susținută astăzi la disciplinele: Dogmatică și Istoria Bisericii Ortodoxe Române, Studiul biblic al Noului Testament și Studiul biblic al Vechiului Testament.

În cadrul programului olimpiadei, elevii seminariști vor merge zilele acestea în pelerinaj la mai multe lăcașuri de cult din județ. Premierea va avea loc sâmbătă.

Comentarii Facebook


Știri recente