Olimpiada națională de religie a copiilor din Centrele de plasament

În Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului s-a desfășurat pe 19 iunie 2012 faza națională a Olimpiadei de religie dedicată copiilor din centrele de plasament din țară, cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani, după cum informează eparhiaargesului.ro.

Acest eveniment se află la ediția a 6-a fiind rezultatul parteneriatului încheiat între Eparhia Argeșului și Muscelului și Consiliul Județean Argeș.

Au răspuns invitației 25 de Direcții Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului din țară, aflate în subordinea consiliilor județene.

Copiii prezenți la eveniment împreună cu însoțitorii lor au participat în această dimineață la o slujbă de tedeum oficiată în biserica Sfânta Vineri, urmată de un examen scris organizat în sediul protoieriei Pitești.

Toți participanții au fost premiați de către Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, Consiliul Județean Argeș, împreună cu diferite fundații și asociații umanitare.

Organizatorii au pregătit și un pelerinaj în cuprinsul Eparhiei, fiind vizitată Catedrala Arhiepiscopală din municipiul Curtea de Argeș și barajul Vidraru aflat pe Transfăgărășan.

Pentru acești copilași lipsa părinților este o grea și dureroasă cruce pe care trebuie să o poarte permanent. De aceea obiectivul urmărit a fost atins, scopul fiind inserția socială a copiilor din centrele de plasament prin întărirea încrederii proprii în sine, a credinței, nădejdii și dragostei față de Dumnezeu.

Comentarii Facebook


Știri recente