Olimpiada Națională de Arte vizuale și Arhitectură are loc la Seminarul Teologic Ortodox „Veniamin Costachi” de la Mănăstirea Neamț

Seminarul Teologic Ortodox „Veniamin Costachi” de la Mănăstirea Neamț va găzdui de astăzi, 7 aprilie, și până pe 11 aprilie Olimpiada națională de arte vizuale și arhitectură. La competiție vor participa elevi din întreaga țară care pe lângă probele de concurs vor vizita și principalele Mănăstiri din zonă și principalele obiective turistice.

Mai multe detalii cu privire la desfășurarea Olimpiadei a oferit pentru Radio TRINITAS, părintele Ioan Mihoc, directorul Seminarului Teologic Ortodox „Veniamin Costachi” de la Mănăstirea Neamț: „Desfășurarea probelor propriu-zise va începe de miercuri, se va desfășura și joi și vineri, iar sâmbătă, pe data de 10 aprilie, va fi festivitatea de premiere. Și în perioada șederii la Mănăstirea Neamț pentru acești tineri din toată țara nu va fi numai un timp de muncă, ci va fi și o perioadă în care vor putea să cunoască și din frumusețile acestui loc din țară, frumuseți de viață duhovnicească a Mănăstirilor noastre. De asemenea, frumusețile culturale, istorice. Așa că avem în program și momente din acestea și anume vizite la diferite Mănăstiri, cum este Mănăstirea Neamț, Mănăstirile Sihăstria, Secu, Agapia și Văratic. În ceea ce privește partea istorică copiii vor vizita Cetatea Neamțului, Casa memorială de la Humulești a lui Ion Creangă. Toate acestea pentru ca acești elevi să cunoască și partea aceasta din țara noastră”.

Comentarii Facebook


Știri recente