Olimpiada micilor creștini la Iași

la Școala ‘Dimitrie A. Sturdza’ din municipiul Iași a avut loc Sâmbătă, 26 mai 2012, etapa județeană a Olimpiadei de Religie pentru clasele IV-VI și etapa județeană a olimpiadei de creație plastică pe teme religioase pentru elevii din învățământul special.

Școala ‘Dimitrie A. Sturdza’ din Iași a găzduit sâmbătă etapa județeană a Olimpiadei de Religie pentru clasele IV-VI și a olimpiadei de creație plastică pe teme religioase pentru elevii din învățământul special. S-au calificat la această etapă 80 de elevi din clasa a IV-a, 120 de elevi din clasa a V-a și 100 de elevi din clasa a VI-a din școlile și liceele județului Iași. Faza județeană a olimpiadei de creație plastică pe teme religioase pentru elevii din învățământul special din județul Iași a avut două secțiuni de creație, și anume ‘Icoana – fereastră spre cer’ și ‘Biserica – lăcaș de sfințenie’.

Numărul mare de participanți a confirmat încă o dată interesul elevilor față de cunoașterea lui Dumnezeu și a lucrurilor binefăcătoare izvorâte din principiile educației moral-creștine. ‘Alături de celelalte concursuri de religie, județene și naționale, organizate la Iași, sperăm ca și olimpiada claselor IV-VI din acest an să fi fost un prilej de bucurie sufletească pentru toți cei implicați, o bucurie trăită împreună cu Hristos și pentru El, știut fiind faptul că Domnul odrăslește Viața Lui în inimile tuturor celor care Îl caută și Îl iubesc. Așa cum ne-am obișnuit deja din alți ani, copiii au dorit să participe în număr mare, iar unii dintre ei au mers câte 5-6 km pe jos până la microbuzul care i-a adus la Iași. A fost un efort atât pentru copii, cât și pentru colegii profesori de religie, însoțitori și evaluatori, care au pus mult suflet, așa cum fac de fiecare dată. Aduc mulțumiri conducerii Școlii ‘Dimitrie A. Sturdza’ din Iași pentru organizarea ireproșabilă a acestui eveniment’, a declarat pentru Ziarul Lumina pr. prof. Cristian Alexandru Barnea, inspector pentru disciplina religie în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Iași.

Și în acest an, Editura ‘Sf. Mina’ din Iași a sprijinit organizarea evenimentului, oferind copiilor diplome de participare și mici daruri constând în caiete de religie, profesorii evaluatori fiind răsplătiți cu manuale și cărți necesare în pregătirea lecțiilor de religie.

Comentarii Facebook


Știri recente