Olimpiadă de Religie ortodoxă în America

Olimpiada de Religie nu este organizată doar în țară, ci și în Diaspora. În Arhiepiscopia Ortodoxă Română a celor două Americi, competiția a ajuns, anul acesta, la cea de-a patra ediție.

Olimpiada se va desfășura în două etape. Pe 14 aprilie, concursul se va ține la nivel de parohie, urmând ca în luna mai să aibă loc etapa pe Eparhie. Tema acestei ediții este în strânsă legătură cu Anul omagial: „Sfinții Împărați Constantin și Elena – puterea credinței și libertatea religioasă”.

„Ideea acestei olimpiade este aceea a aunui concurs pe care copiii îl apreciază și aunei posibilități din partea noastră s verificăm pregătirea lor religioasă. În școlile parohiale din Arhiepiscopia noastră există deja de câțiva ani programe foarte bine stabilite. Comisia de educație a Arhiepiscopiei pregătește foarte bine aceste programe”, a declarat pentru TRINITAS TV ÎPS Părinte Nicolae, Arhiepiscopul ortodox român al celor două Americi.

La olimpiadă pot participa copii cu vârste între 8 și 18 ani, înscriși sau nu în programele școlilor parohiale. Cei mai buni dintre ei vor participa gratuit la tabăra de vară a Arhiepiscopiei din vară.

Foto: Arhivă

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente