Olimpiada de Religie la nivelul Capitalei s-a desfășurat la Liceul „Dimitrie Bolintineanu” din sectorul 5

Două sute șaptezeci de elevi din Școlile bucureștene au participat astăzi, 20 martie, la Olimpiada de religie, etapa pe municipiu. Competiția a avut loc la Liceul „Dimitrie Bolintineanu” din sectorul 5 al Capitalei și a fost organizată de Catedra de Religie a Inspectoratului Școlar București. Pentru prima dată, anul acesta la Olimpiada de Religie, elevilor ortodocși li s-au alăturat și cei romano-catolici. Concursul a durat trei ore.

Mai multe detalii a oferit pentru TRINITAS TV, Prof. Ica Verzaru, directorul Liceului Teoretic „Dimitrie Bolintineanu” din București: „Este foarte îmbucurător faptul că un număr atât de mare de elevi sunt atrași de disciplina Religie având în vedere faptul că Religia nu face parte dintre disciplinele din calendarul de concursuri naționale, de testări sau bacalaureat. Și atunci faptul că ei vin într-un număr atât de mare și prezintă un mare interes pentru Religie înseamnă că Religia prinde foarte mult teren și faptul că este bine predată de către colegii noștri teologi”.

Subiectele au fost corectate în cursul zilei de astăzi de profesori care predau disciplina Religie, pentru fiecare nivel de studiu. Rezultatele vor fi afișate la Liceul „Dimitrie Bolintineanu” în această seară.

Faza națională a Olimpiadei de Religie va avea loc în Săptămâna Luminată, la Suceava, la această etapă a competiției participând acei elevi care s-au calificat pe județ sau pe municipiu, câte unul pentru fiecare nivel de studiu.

Comentarii Facebook


Știri recente