Olimpiada de Religie în Galați și Brăila

La Liceul Teoretic „Dunărea” din Galați și la Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” din Brăila s-a desfășurat Olimpiada de religie-faza județeană, la care au participat elevi ai claselor VII – XII. Competiția a fost organizată de Inspectoratele Școlare Județene din cele două județe în colaborare cu Arhiepiscopia Dunării de Jos, informează TRINITAS TV.

Referitor la organizarea Olimpiadei de Religie Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos a apreciat că „nu trebuie să le oprim tinerilor șansa de a fi mai buni, iar ora de Religie nu este o îndoctrinare, ci este un exercițiu. Ceea ce face sportivul pentru a fi învingător face și tânărul prin ora de Religie pentru a fi bun”.

Această olimpiadă s-a dovedit a fi un bun prilej de a evidenția activitățile elevilor și participarea lor la ora de Religie, precum și implicarea profesorilor de specialitate în procesul didactic.

Au participat la această etapă 298 de elevi din județul Galați și 295 de elevi din județul Brăila, proveniți din peste 100 de școli și licee.

Subiectele au fost elaborate de o comisie de profesori metodiști, pe baza programei anuale de studiu, pentru fiecare județ în parte.

Comentarii Facebook


Știri recente