Olimpiada de Religie în Arhiepiscopia Aradului

Potrivit calendarului Ministerului Educației și Cercetării, în această perioadă se desfășoară în întreaga țară etapa județeană a Olimpiadei de Religie. În cadrul Arhiepiscopiei Aradului, această activitate s-a desfășurat sâmbătă, la Seminarul Teologic Ortodox, cu participarea unui număr de 200 de elevi din 15 centre ale județului Arad, după cum ne-a precizat Pr. Vasile Pop.

Elevii au fost însoțiți de către profesorii de Religie care i-au pregătit, iar comisia, formată din cadre didactice din învățământul gimnazial și liceal a alcătuit subiectele corespunzătoare pentru fiecare clasă în conformitate cu programa școlară.

Pentru a evidenția importanța pe care Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române o acordă acestei manifestări, expresie a preocupărilor elevilor din școli pentru ora de Religie, la debutul acestei importante competiții a fost prezent Înaltpreasfințitul Timotei, Arhiepiscopul Aradului, care a acordat elevilor participanți arhierească binecuvântare și i-a încurajat spre a obține rezultate cât mai bune.

De asemenea Înalt Preasfinția Sa le-a vorbit despre evenimentul central al anului 2013 în Patriarhia Română – omagierea Sfinților Împărați Constantin și Elena, la 1700 de ani de la promulgarea Edictului de la Milano și a arătat importanța pe care o are legătura dintre Biserică și Școală. Chiriarhul a exprimat cuvinte de apreciere la adresa cadrelor didactice care predau Religia în școlile din cadrul eparhiei, subliniind importanța misiunii acestora și calității actului educațional pe care îl realizează, într-un context în care minorități agresive s-au lansat într-o campanie puternic mediatizată, pentru eliminarea religiei din învățământul public.

În final Arhiepiscopul Aradului a urat concurenților și dascălilor acestora succes deplin și obținerea unor rezultate care să facă cinste eparhiei arădene și Bisericii noastre.

Pentru elaborarea lucrărilor concurenții au avut la dispoziție 3 ore. În după amiaza aceleiași zile s-a procedat la corectarea lucrărilor. După anunțarea rezultatelor și încheierea termenului formulării eventualelor contestații, concurenții care au obținut locul 1 la etapa județeană, se vor califica la cea națională care va avea loc în municipiul Cluj-Napoca, în perioada 1-5 aprilie.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente