Ogoarele se binecuvintează de către preoți, înainte de începutul muncilor agricole

Odată cu venirea primăverii, sătenii se îngrijesc ca recolta să fie bogată. În satele românești, înainte de începutul muncilor agricole, preotul binecuvintează ogoarele și semințele ce urmează a fi sădite.

Mai multe detalii cu privire cu privire la binecuvântarea ogoarelor de la părintele Lică Lepădatu de la parohia „Sfântul Gheorghe” din Copăceni: „Eu merg în casele dânșilor acolo unde mă solicită și fac sfințirea apei în primul rând, apoi rugăciunile pentru binecuvântarea casei și se sfințesc aceste semințe care se pun în față lângă agheasmă. Sunt rugăciunile sau moliftele Sfântului Trifon care este considerat ocrotitorul oamenilor și al semănăturilor și alte rugăciuni care se citesc pentru animale, păsări care sunt bolnave și care au nevoie și ele ca și noi de ajutorul lui Dumnezeu”, informează TRINITAS TV.

Înainte de a începe muncile de primăvară credincioșii aduc la Biserică semințele pentru a fi binecuvântate.

Pentru a mulțumi lui Dumnezeu, gospodarii aduc la Biserică roade din recoltă pentru a fi binecuvântate.

Lunile aprilie și mai sunt cele mai favorabile agriculturii: suficient de călduroase, cu precipitații abundente și lipsite de grindină. Sărbătorile populare, puține cu dată fixă, cuprind obiceiuri și practici sezoniere specifice primăverii.

Comentarii Facebook


Știri recente

Arhiepiscopia Bucureștilor va organiza spectacolul „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor”

Sectorul Învățământ și activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureştilor, va organiza Spectacolul cultural-artistic „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor”, luni, 5 decembrie. Evenimentul va avea loc în Aula Magna Teoctist Patriarhul a Palatului Patriarhiei, începând cu ora 17:00.…