Ocrotitorul României cinstit la Giurgiu

Ca în fiecare an, în ziua de 30 noiembrie, cu prilejul sărbătoririi Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României, în biserica Parohiei <i>Sfânta Maria</i> din Giurgiu, sunt desfășurate ample manifestări religioase închinate „Apostolului Românilor”, cel care este al doilea ocrotitor al sfântului lăcaș. Anul acesta, manifestările închinate Sfântului Apostol Andrei au debutat ieri, 29 noiembrie 2012, cu Slujba Vecerniei și a acatistului, săvârșite de un sobor de preoți și diaconi. Astăzi, în ziua sărbătoririi sfântului, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. În cuvântul de învățătură rostit celor prezenți, Preasfinția Sa a vorbit despre viața și activitatea desfășurată de Sfântul Apostol Andrei, supranumit pe bună dreptate „Apostolul Românilor”. A chemat pe mulți la dreapta credință, desfășurând o bogată activitate misionară ce l-a purtat până în Dobrogea. Aici, a transmis strămoșilor noștri geto-daci cuvântul Evangheliei, botezându-i în numele Sfintei Treimi. De aceea, a încheiat Preasfinția Sa, Sfântul Apostol Andrei, este cinstit ca ocrotitor și cel dintâi părinte spiritual al românilor.

La eveniment au participat sute de credincioși care s-au putut închina la un fragment din moaștele Sfântului Apostol Andrei, ale Sfântului Mare Mucenic Gheorghe și ale Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina, aduse de la Catedrala Episcopală din Giurgiu și așezate într-un loc special amenajat în apropierea sfântului locaș.

Răspunsurile la strană au fost date de Corul Seminarului Teologic „Teoctist Patriarhul” din mun. Giurgiu, după cum ne informează episcopiagiurgiului.ro.

La final, ierarhul a oferit, în semn de aleasă prețuire, părintelui Jica Marius Constantin, parohul bisericii, și părintelui Găulea Marian Gabi, de la aceeași parohie, câte o cruce pectorală și Almanahul bisericesc pe anul 2012, apărut la Editura Episcopiei Giurgiului. De asemenea, toți credincioșii prezenți au primit pachete cu alimente, iconițe cu chipul sfântului Apostol Andrei și ultimul număr al revistei eparhiale.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…