Ocrotitorul Banatului cinstit la Timișoara

Biserica Ortodoxă Română l-a pomenit, astăzi, 15 septembrie 2012, pe Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș, ocrotitorul Banatului. La Catedrala mitropolitană din Timișoara, unde se află de mai bine de 50 de ani moaștele sfântului, mii de pelerini au participat la Sfânta Liturghie oficiată de Preasfințitul Părinte Paisie Lugojeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei locului, informează TRINITAS TV.

‘Mulțumim Bunului Dumnezeu pentru Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie și pentru darul care l-a făcut pământului Banatului prin prezența moaștelor Sfântului Iosif, ca făcător de minuni și ocrotitor al Banatului, ajutător, vindecător, degrab ajutător al celor care îi care caută rugăciunea și care îl roagă să se roage pentru ei înaintea Tronului lui Dumnezeu’, a spus Preasfințitul Părinte Paisie Lugojeanul.

A devenit o tradiție ca, la sărbătoarea Sfântului Ierarh Iosif să participe pelerini din toată țara.

Sărbătoarea a început din ajun cu slujba Vecerniei, urmată de tradiționala procesiune cu moaștele ierarhului. La final, racla a fost așezată în fața Sfântului Altar, pelerinii închinându-se toată noaptea.

Programul sărbătorilor închinate Sfântului Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș se va încheia, duminică, la ora 19.00, cu un concert susținut de corul Catedralei mitropolitane din Timișoara.

Comentarii Facebook


Știri recente