Ocrotitorul Banatului cinstit de mii de pelerini

În ziua sărbătorii Sfântului Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș pelerini din întreg Banatul au pășit pragul catedralei mitropolitane din Timișoara, pentru a aduce cinstire Ocrotitorului Banatului și a participa la sfintele slujbe oficiate cu acest prilej.

După cum ne informează George Giurgiu, sfânta și dumnezeiasca Liturghie a fost oficiată de către Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop- vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi, în prezența oficialităților locale și județene și a mii de credincioși.

Soborul slujitorilor a fost format din consilieri de la Centru eparhial, protopopi din cadrul eparhiei, stareți ai sfintelor mănăstiri bănățene și slujitori ai catedralei mitropolitane.

În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a hirotonit în treapta diaconiei pe tânărul teolog Bogdan Stănilă, președintele ASCOR-filiala Timișoara, urmând a fi hirotonit preot pe seama parohiei Leucușești, din cadrul protopopiatului Făget.

Răspunsurile liturgice au fost date alternativ de către corul catedralei mitropolitane, dirijat de pr. Dan Dragomir și grupul vocal ” Theophoros” al Arhiepiscopiei, Timișoarei, condus de diac. Ion-Alexandru Ardereanu.

În cuvântul de învățătură rostit cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul a subliniat importanța cinstirii Sfântului Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș, grabnic ajutător și fierbinte rugător înaintea lui Bunului Dumnezeu pentru noi.

În final, Ierarhul a transmis tuturor credincioșilor binecuvântarea Înalt Preasfințitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului, încredințându-i totodată, de purtarea de grijă și dragostea părintească a Întâistătătorului lor.

Comentarii Facebook


Știri recente