Ocrotitorii Învățământului Teologic cinstiți la Roman

Sfinții Trei Ierarhi, ocrotitorii învățământului teologic, au fost cinstiți la 30 ianuarie 2012, în mod deosebit la Roman. La Catedrala Arhiepiscopală, Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului a săvârșit Sfânta Liturghie împreuna cu un soborul de preoți profesori de la Seminarul Teologic Ortodox Liceal „Sfântul Gheorghe” din Roman.

După slujbă Preasfinția Sa s-a întâlnit la seminarul romașcan cu elevii din cei patru ani de studiu care au participat la un concurs de cultură generală care a avut ca subiect viața, activitatea și învățătura Sfinților Ierarhi. De asemenea, un loc însemnat l-au ocupat întrebările privind implicarea Sfinților Trei Ierarhi în activitatea social filantropică a Bisericii, dat fiind faptul că anul 2012 este desemnat în Patriarhia Română Anul omagial al Sfântului Maslu și al îngrijirii bolnavilor .

Răspunsurile liturgice au fost oferite de corala Melozii Romanului, după cum a precizat pentru Radio TRINITAS părintele Constantin Gherasim, inspector pe Probleme de tineret și mass-media al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Comentarii Facebook


Știri recente