Ocrotitorii Învățământului Teologic cinstiți la Arad

În ziua sărbătorii Sfinților Trei Ierarhi Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur, la 30 ianuarie 2012, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a oficiat Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, la Catedrala Veche Arad – Parohia Ortodoxă Română Arad din Centru.

Din soborul slujitor au făcut parte diaconi și preoți profesori de la Facultatea de Teologie Ortodoxă Ilarion V. Felea din cadrul Universității Aurel Vlaicu din Arad.

La momentul predicii, Chiriarhul Aradului a omagiat personalitatea celor trei sfinți ierarhi, evidențiind câteva dintre trăsăturile personalității lor, adevărate modele atât pentru dascăli cât și pentru studenți, după cum ne informează teologiearad.ro.

Răspunsurile la Sf. Liturghie au fost date de corul barbatesc „Anatolis” al Facultății de Teologie Ortodoxă din Arad, dirijat de conf univ dr. Mircea Buta.

După Sfânta Liturghie a urmat conferința tematică dedicată Sfinților Trei Ierarhi, patronii învățământului teologic romanesc, desfășurată în Aula Facultății, în prezența Înaltpreasfinției Sale, a Rectorului Universității, D-na. Prof. univ. dr. Lizica Mihuț, a profesorilor și studenților facultății de Teologie. Manifestarea a debutat cu discursul Chiriarhului Eparhiei Aradului după care a luat cuvântul doamna Rector a Universității Aurel Vlaicu și Părintele decan al facultății, după cum ne informează Hodrea Silviu, corespondent TRINITAS TV.

La finalul conferinței, coreul bărbătesc, condus de Conf. dr. Mircea Buta, a intonat câteva piese corale, fiind intercalate aici trei lecturi din operele Sfinților Trei Ierarhi.

Comentarii Facebook


Știri recente