Ocrotire pentru vârstnici în Arhiepiscopia Sibiului

Arhiepiscopia Sibiului, prin Departamentul social și Protopopiatul Sibiu, a cinstit preoții ieșiți la pensie, cu ocazia Zilei Internaționale a Vârstnicilor. Rugăciunile și cuvântările de încurajare au fost urmate de o agapă frățească și un program artistic. O atenție deosebită a fost acordată și vârstnicilor de la Căminul-spital din Săliște, unde s-a săvârșit Taina Sfântului Maslu.

Întâlnirea preoților și preoteselor pensionari a avut loc marți, 2 octombrie, la Biserica ‘Pogorârea Sfântului Duh’ din cartierul sibian Valea Aurie, după cum ne informează Ziarul Lumina. Consilierul social de la Arhiepiscopia Sibiului, pr. Nicolae Rusu, protopopul de Sibiu, pr. Ioan Coșa, pr. Simion Săsăujan, parohul bisericii, și câțiva dintre preoții pensionari au oficiat o slujbă de Te Deum, mulțumind în acest fel lui Dumnezeu pentru pronia arătată în toți acești ani de slujire preoțească. Pentru preoții și preotesele Protopopiatului Sibiu trecuți la Domnului, s-a oficiat o slujbă de pomenire, ca o dovadă că actuala generație de preoți nu și-a uitat înaintașii în slujire, de la care au avut multe de învățat. După slujbele religioase, pr. consilier Nicolae Rusu a transmis mesajul de binecuvântare al Înalt Preasfințitului Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, și i-a asigurat pe vârstnici de toată prețuirea din partea generației tinere de slujitori ai altarelor. ‘Oricât de măiestrit ar fi cuvântul nostru, nu poate reda activitatea pe care dumneavoastră, cu multă experiență, ați depus-o în folosul Bisericii. Noi, generația de astăzi, avem încă multe de învățat de la dumneavoastră, mai ales că slujim pe Dumnezeu în locurile unde ați trecut cu ani în urmă’, a subliniat pr. Rusu.

Un viitor centru pentru vârstnici

Mulțumiri și aprecieri au venit și din partea pr. protopop Ioan Coșa, prin care s-a arătat grija Protopopiatului Sibiu față de înaintașii în slujire. Momentul a fost urmat de o agapă frățească în sala de mese a Centrului de zi pentru copii din curtea bisericii. Aici, aproape 30 de copii primesc masă caldă, sunt ajutați să-și facă temele și participă la diferite activități extrașcolare. Momentul-surpriză al întâlnirii a fost oferit de copiii de la centru, care împreună cu personalul didactic au recitat poezii și le-au oferit flori preoților și preoteselor în vârstă.

În viitorul apropiat, la etajul clădirii unde se află centrul pentru copii din Parohia Valea Aurie, va fi amenajat și un centru pentru vârstnici. Aici, preoții și preotesele pensionari vor avea posibilitatea să primească atenția cuvenită, a spus pr. Simion Săsăujan, dar și să se bucure de priveliștea din jurul centrului și de programul liturgic de la Biserica ‘Pogorârea Sfântului Duh’.

Zi de sărbătoare la Spitalul Săliște

Cu ocazia Zilei internaționale a persoanelor vârstnice, la Căminul-spital din Săliște, jud. Sibiu, la invitația pr. paroh Ioan Sas, preoții din parohiile orașului Săliște, Claudiu Teșa, Nicolae Bădilă, în frunte cu protopopul Ioan Ciocan și secretarul protopopiatului, pr. Florin Radu, au săvârșit Sfânta Taină a Maslului.

Părintele protopop Ioan Ciocan a rostit un cuvânt de învățătură despre Maica Domnului, ocrotitoarea celor necăjiți și suferinzi, al cărei Acoperământ a fost sărbătorit de curând. De asemenea, din partea Protopopiatului Săliște au fost împărțite daruri persoanelor vârstnice asistate. Pr. paroh Ioan Sas și directorul Căminului-spital, dr. Ioan Chera, au adresat cuvinte de mulțumire celor prezenți, asigurându-i că vor fi mereu la dispoziția persoanelor aflate în acest așezământ social.

Comentarii Facebook


Știri recente