Obștea mănăstirii Putna își ia rămas bun de la arhidiaconul Teofilact Ciobîcă

Zilele trecute s-a mutat la Domnul, părintele arhidiacon Teofilact Ciobîcă, viețuitor statornic la Mănăstirea Putna din anul 1945, informează ‘Ziarul Lumina’.

Mai multe informații despre viața părintelui a oferit părintele arhimandrit Timotei Aioanei, exarh cultural al Arhiepiscopiei Bucureștilor: „Părintele Teofilact face parte din vechea generație a Mănăstirii Putna, alături de însemnați duhovnici și ierarhi ai Bisericii noastre. În îndelungata perioadă de 65 de ani de viețuire neîntreruptă în Mănăstirea Putna, el a cunoscut foarte mulți călugări putneni și a participat la lucrările arheologice din anii ‘50-‘60, când a fost descoperit mormântul Sfântului Voievod Ștefan cel Mare. Era din acest punct de vedere un martor prețios. Cunoștea foarte bine istoria mănăstirii și a lăsat prețioase însemnări despre călugării de altă dată și despre episcopii care au avut legături cu Mănăstirea Putna. Meritul său cel mai mare este acela de a fi realizat un studiu sau un pomelnic complet al stareților mănăstirii Putna de la întemeiere și până în prezent. A fost colaborator al publicației ‘Telegraful Român’ și al mai multor ziare sucevene”.

Înmormântarea va avea loc mâine, 22 aprilie, la Mănăstirea Putna, în jurul orei 11.00.

Comentarii Facebook


Știri recente

Când începe Postul Paștelui 2022

În 2022, Postul Mare va începe luni, 7 martie. Numit în vechime Quadragesima, adică Patruzecime, acest post este o pregătire duhovnicească pentru Praznicul Învierii Domnului nostru Iisus Hristos, ce va avea loc în data de…