Oaspeti de seama la Manastirea Putna

Presedintele Republicii Moldova – Dl. Vladimir Voronin va efectua maine, 12 noiembrie 2004, o vizita in judetul Suceava, urmand sa depuna la Manastirea Putna coroane de flori la mormantul Binecredinciosului Voievod Stefan cel Mare si Sfant. Intre orele 11.00 – 11.15 va avea loc la Putna un ‘miting de comemorare’.

De la Putna, delegatia din Republica Moldova se va deplasa la Suceava unde este prevazuta vizitarea Cetatii de Scaun.

Presedintele moldovean este insotit in aceasta vizita de o delegatie formata din 18 persoane, printre care Ministrul de Externe – dl. Andrei Stratan si presedintele Academiei de Stiinte a Republicii Moldova – dl. Gheorghe Duca.

Delegatia romana va fi reprezentata de Consilierul prezidential – d-na Simona Miculescu si de Secretarul de Stat pentru probleme europene in Ministerul de Externe – dl. Bogdan Aurescu.

Mai multe amanunte despre vizita la Putna a Presedintelui Republicii Moldova ne-a oferit Parintele Arhimandrit Melchisedec Velnic – staretul Manastirii Putna: ‘Vineri, 12 noiembrie 2004, Presedintele Republicii Moldova – Dl. Vladimir Voronin va sosi in vizita la Manastirea Putna. Domnia Sa este insotit de o delegatie oficiala. Manastirea Putna ii va intampina dupa randuiala pe oaspeti si se bucura de aceasta vizita intrucat vin ca sa vada cetatile Moldovei, mormantul Binecredinciosului Voievod Stefan cel Mare si Sfant si odoarele sfinte de mare pret ramase de la Sfantul Voievod. Totodata, nadajduim ca oaspetii isi vor pleca genunchii la mormantul Binecredinciosului Voievod Stefan cel Mare si Sfant si isi vor face semnul Sfintei Cruci, pentru ca prin Cruce se marturiseste ca sunt urmasii Sfantului Voievod Stefan cel Mare.’

Comentarii Facebook


Știri recente