Oaspeți de seamă la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București

O delegație a Departamentului pentru Relații Externe Bisericești al Patriarhiei Moscovei se află, în aceste zile, într-o vizită oficială în cadrul Patriarhiei Române.

La 26 iunie 2012, după ce a vizitat Palatul Patriarhiei din București, delegația Patriarhiei Moscovei s-a aflat și la sediul Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București. Aici au participat la o întâlnire cu conducerea instituției în frunte cu părintele decan Ștefan Buchiu.

„În cadrul discuțiilor, șeful delegației Patriarhiei Moscovei, părintele Serghie Zvonarev a menționat relațiile bune între Patriarhia Moscovei și Patriarhia Română mai ales în ceea ce privește cooperarea între instituțiile teologice de învățământ și a subliniat că în cadrul Patriarhiei Moscovei există o școală doctorală condusă de șeful Departamentului relații externe al Patriarhiei Moscovei, Înalt Preasfințitul Mitropolit Ilarion de Volokolamsk, care este de asemenea foarte interesant să coopereze cu Facultatea de Teologie Ortodoxă din București. Părintele decan Ștefan Buchiu a arătat deschiderea de a colabora în continuare cu instituțiile de învățământ din Rusia urmând să aibă loc în viitor semnarea unui acord cu Academia Teologică din Sankt Petersburg”, a spus părintele diac. Eugeniu Rogoti, inspector eparhial de la Sectorul relații bisericești și interreligioase al Patriarhiei Române.

La final părintele decan le-a dăruit vizitatorilor din Rusia pliante care prezintă activitatea studenților de la specializarea Artă-sacră și Anuarul pe 2011 al Facultății de Teologie din București.

Delegația rusă este formată din Părintele Serghie Zvonarev, responsabil pentru relațiile Patriarhiei Moscovei cu comunitățile bisericești ruse din afara granițelor, Ieromonahul Ștefan Igumnov, responsabil pentru relațiile interortodoxe și Elena Speranskaia, responsabil pentru relațiile cu Organizațiile ecumenice.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…