O parte din moastele Sfantului Apostol Andrei, cel Intai Chemat si Ocrotitorul Romaniei, au fost aduse la Constanta.

Mii de crestini ortodocsi au participat duminica dupa-amiaza, la procesiunea organizata de Arhiepiscopia Tomisului, in Piata Ovidiu din Constanta, cu prilejul intampinarii raclei cu moastele Sfantului Apostol Andrei, cel Intai Chemat si Ocrotitorul Romaniei.

Relicvele sfinte au fost daruite credinciosilor celei mai vechi eparhii de pe teritoriul tarii noastre de Mitropolia Elena a Trifiliei si Olimpiei. Inalt Prea Sfintitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a declarat duminica dimineata ca demersurile pentru incredintarea moastelor Intaiului Chemat la apostolie, crestinator al provinciei antice Scytia Minor, au fost purtate cu sprijinul staretului Manastirii Sfantul Apostol Andrei, din judetul Constanta, Parintele Ioachim Nicolae, recent intors din Grecia, unde a slujit ca staret al Manastirii Sfantul Athanasie din Pelopones.

Potrivit purtatorului de cuvant al Arhiepiscopiei Tomisului, Liliana Naclad, racla cu moastele Sfantului Apostol Andrei a sosit la Constanta duminica, fiind aduse, direct din Grecia, de la Manastirea Adormirea Maicii Domnului din Insula Partis, la bordul unui autovehicul, si depuse la Catedrala Arhiepiscopala Sfintii Petru si Pavel, pentru priveghere, in cursul noptii de 1/2 februarie.

Astazi, racla cu moastele Sfantului Apostol Andrei a fost depusa la Manastirea Sfantul Apostol Andrei, in cadrul unei procesiuni religioase inedite.

Comentarii Facebook


Știri recente