O parohie ortodoxă va fi înființată în Leganes, Spania

O nouă parohie ortodoxă română va fi înființată la Leganes, Spania. Preasfințitul Timotei, Episcopul Spaniei și Portugaliei, a avut miercuri, 28 septembrie, o întrevedere cu primarul orașului, Jesús Gómez Ruiz, în vederea găsirii unui spațiu în care să se oficieze sfintele slujbe pentru comunitatea de români de acolo.

Oficialul și-a arătat deschiderea față de inițiativa înființării Parohiei Ortodoxe Române din Leganes, astfel că în perioada următoare va identifica un loc pentru slujire.

Urmează ca Episcopia Spaniei și Portugaliei să înainteze Primăriei Leganes cererea de punere la dispoziție a unui spațiu pentru oficierea sfintelor slujbe, tot în viitorul apropiat fiind numit un preot care să-și înceapă misiunea, după cum ne informează doxologia.ro.

În Leganes, oraș situat în apropiere de Madrid, sunt stabiliți în momentul de față, aproape 6 mii de români.

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…