O nouă sesiune de formare în cadrul Proiectului Alege Școala! la Arad

La Arad, are loc în zilele de 23 și 24 ianuarie 2012 prin purtarea de grijă a Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, o nouă sesiune de formare în cadrul Proiectului „Alege Școala!”, proiect implementat cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, de către Fundația World Vision, în parteneriat cu Patriarhia Română, prin Sectorul teologic-educațional, a precizat părintele Mircea Bupte.

Întâlnirea este coordonată de părintele conf. univ. dr. Miron Erdei, expert formator și de dl. Bîja Andrei Mihail, specialist relații sociale. Participă preoți din Protopopiatul Arad, care prezentanți ai parohiilor în care proiectul își găsește aplicarea prin cooptarea elevilor cu vârste cuprinse între 6-17 ani, proveniți din familii de favorizate.

Temele propuse spre dezbatere se referă la aspecte psihopedagogice privind abandonul școlar, antropologia educațională, asumarea vocației de părinte în familie, criza valorilor, aspect practice în împlinirea respectivelor lucruri bune, lipsa de modele în relația Biserică-Școală-Familie și o privire teologică privind impactul televizorului în educația copilului.

Sugestiv intitulat ‘Alege Școala!”, proiectul dorește să vină în întâmpinarea situațiilor în care copiii, din diferite motive, ajung în pragul abandonului școlar, Biserica și Școala fiind factorii determinați în plămădirea de generații bune, de elevi și tineri sănătoși, trupește și sufletește. Activitățile în care vor fi implicați elevii din parohii prin proiect – tabere de vară, concursuri – doresc să trezească și să crească în rândul beneficiarilor direcți plăcerea pentru studiu, pentru urmarea școlii și a învățăturii sănătoase.

Proiectul „Alege Școala!” se desfășoară în cadrul Programului Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axaprioritară 2 „Corelarea învățării pe tot parcursul vieții cu piața muncii”, Domeniul major de intervenție 2.2 „Prevenirea și corectarea părăsirii timpurii a școlii”, numărul de identificare al contractului POSDRU/91/2.2/S/62341.

Comentarii Facebook


Știri recente