O nouă sesiune de formare în cadrul Proiectului Alege Școala! în Episcopia Giurgiului

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, zece preoți din Protopopiatul Mihăilești au participat în zilele de 11 și 12 aprilie în localitatea Călugăreni la Centrul de studii culturale „Mihai Viteazul” al Mănăstirii Comana, la o nouă sesiune de formare în cadrul Proiectului „Alege Școala!”, informează episcopiagiurgiului.ro.

Sesiunea i-a avut ca experți formatori pe părintele lect. univ. dr. Gheorghe Holbea, Consilier patriarhal în cadrul Sectorului teologic educațional al Patriarhiei Române și pe părintele Inspector George Jambore. În cele două zile participanții au primit informații necesare cu privire la metodele și practicile de integrare în comunitate a copiilor din familii monoparentale sau care prezintă unele forme de izolare. Proiectul se va desfășura pe parcursul a trei ani și are drept scop prevenirea și combaterea fenomenului de părăsire timpurie a școlii și prevenirea delincvenței juvenile prin dezvoltarea la nivel parohial a unor soluții alternative de tip „școala de duminică’.

De asemenea, proiectul urmărește dezvoltarea unor comportamente și atitudini pozitive față de școală și semeni pentru copiii din mediul rural și urban, cu vârste cuprinse între 5 și 14 ani, aceștia fiind asistați în însușirea educației morale de bază, în dezvoltarea motivației necesare rămânerii în școală prin intermediul participării la activitățile organizate în cadrul parohiilor, la concursuri și la tabere de creație.

Comentarii Facebook


Știri recente