O nouă sesiune de formare Alege Școala! la Centrul socio-medical Sfântul Mucenic Pantelimon – Lacu Sărat, Brăila

Centrul socio-medical „Sfântul Mucenic Pantelimon” – Lacu Sărat, de lângă Brăila, a găzduit astăzi, 8 iunie, o nouă sesiune de formare în cadrul Proiectului „Alege Școala!”. La întrunire au participat 16 preoți din Protopopiatul Tecuci.

„Preoții au înțeles că trebuie identificați copiii care au riscul de abandon școlar în parohiile lor și trebuie integrați în grupele de cateheză Hristos împărtășit copiilor. În același timp s-a discutat și despre găsirea de alte mijloace pastorale prin care putem căuta să eliminăm cauzele psihologice școlare care conduc la abandonul școlar”, a declarat pentru TRINITAS TV, părintele Daniel Zlate, Inspector în cadrul Sectorului pentru cateheză parohială.

În cadrul ședinței s-au dezbătut probleme legate de aspectele psiho-pedagogice ale abandonului școlar și s-au aprofundat mai multe subiecte cu privire la familie și la rolul acesteia în formarea copiilor.

Proiectul „Alege școala!”, derulat de Patriarhia Română în parteneriat cu fundația World Vision România se desfășoară în strânsă legătură cu programul național „Hristos împărtășit copiilor”, acesta din urmă formând cadrul educațional care stă la baza proiectul.

Comentarii Facebook


Știri recente