O nouă raclă pentru moaștele Sfântului Mina

Noua raclă cu moaștele Sfântului Mare Mucenic Mina de la Biserica Sf. Mina – Vergu, București, a fost sfințită astăzi, 9 noiembrie 2011, de Patriarhul României. Slujba a fost oficiată în Paraclisul istoric din reședința Patriarhală.

În cuvântul de învățătură, după cum ne informează Radio TRINITAS, Preafericirea Sa a arătat responsabilitatea care trebuie să o avem în cinstirea adusă sfintelor moaște.

„Iată s-a sfințit o nouă raclă pentru Sfântul Mare Mucenic Mina care este ocrotitor al celor nedreptățiți, ajutor al celor păgubiți și păzitor al celor singuri. Este pentru noi o bucurie că putem cinsti după cuviință moaștele sfinților, mai ales cele ale martirilor, pentru că vedem, așa cum s-a spus în rugăciunea alcătuită special pentru sfințirea raclei, avem deodată bucuria și datoria de a înfrumuseța această cinstire a sfinților și prin racle mai frumoase. Cele care au fost mai modeste sau cele care au fost făcute din lemn, acum se înnoiesc pentru că vom da seama de libertatea pe care o avem în exprimarea credinței. În timp de prigoană nu s-a putut totdeauna desfășura cultul de cinstire a sfinților în toată frumusețea lui, iar când suntem liberi responsabilitatea noastră este mai mare”, după cum a spus Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Biserica Sf. Mina – Vergu,a fost ridicată în anul 1725 . Moaștele Sfântului Mare Mucenic Mina se află în sfântul lăcaș din anul 1874.

Comentarii Facebook


Știri recente