O nouă promoție de teologi timișoreni

La Centrul eparhial din Timișoara a avut loc, sâmbătă, 14 iulie 2012, examenul de licență și depunerea jurământului de credință pentru promoția 2008-2012 a teologilor timișoreni, informează Ziarul Lumina, Ediția de Banat.

Evenimentul s-a desfășurat pe parcursul a două zile. Joi, 12 iulie, a avut loc proba scrisă a examenului de licență, iar sâmbătă teologii timișoreni și-au susținut lucrările de licență în fața comisiei. Toți cei 46 de teologi absolvenți au arătat seriozitate, temeinicie și autenticitate în lucrările lor, dovadă nivelul maxim de promovabilitate.

‘Este o zi importantă pentru specializarea Teologie ortodoxă a Facultății de Litere, Istorie și Teologie din Timișoara, când 46 de absolvenți finalizează perioada de pregătire universitară, cu gândul de a sluji la sfintele altare și la școlile din învățământul preuniversitar. Nu este suficient ca școala să-i învețe pe cursanți că teologia este enciclopedică, ci este important ca tinerii teologi să-și înțeleagă menirea și de a construi o lume teologică. Și cred că o bună parte din absolvenții noștri vor reuși această performanță’, a declarat pr. conf. univ. dr. Nicolae Morar, coordonatorul comisiei de examinare.

Cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului, și cu purtarea de grijă a PS Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, de la ora 16:00 a fost oficiată slujba de Te Deum în biserica cu hramul ‘Sfântul Nicolae’ din incinta Centrului eparhial ca mulțumire adusă Bunului Dumnezeu pentru purtarea de grijă și harul primit în toți acești ani de studenție, precum și pentru toate binefacerile revărsate asupra tinerei promoții de teologi. La depunerea jurământului, alături de părinții coordonatori din cadrul secției de Teologie a fost prezent și decanul Facultății de Istorie, Litere și Teologie, lect. dr. Dana Percec. Toți absolvenții au depus jurământul de credință față de învățătura Bisericii Ortodoxe, făgăduind în fața lui Dumnezeu că o vor apăra și propovădui în toată viața lor, prin viața lor, ducând mai departe renumele institutului de învățământ și cultură teologică absolvit.

Comentarii Facebook


Știri recente