O nouă promoție de masteranzi teologi la Galați

Absolvenții celei de-a treia promoții de masteranzi a Facultății de Istorie, Filosofie și Teologie din Galați au susținut, miercuri, 11 iulie 2012, disertația. Examenul a fost precedat de Sfânta Liturghie, oficiată în Catedrala arhiepiscopală a Dunării de Jos. Susținerea disertațiilor a avut loc în Aula „Episcop Melchisedec Ștefănescu” a Facultății, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

„Trebuie să subliniem câteva aspecte pornind de la entuziasmul unei dorințe sau a unui deziderat și anume acela de a organiza în cadrul structuri academice, în cadrul departamentului de Teologie din cadrul Facultății de care aparținem, cursuri menite să dezvolte în noi pasiunea pentru cercetare”, a spus Înaltpreasfinția Sa după cum ne informează TRINITAS TV.

Anul acesta, în cadrul Departamentului teologic din Galați , au obținut diploma de master 23 de studenți, majoritatea fiind preoți ai Eparhiei și profesori de religie.

Tot astăzi, la Centrul eparhial din Galați s-a desfășurat concursul pentru ocuparea posturilor vacante de preot în mediul urban. La examen s-au prezentat 5 preoți din județele Galați și Brăila.

Candidații au susținut o probă orală și una scrisă.

Comentarii Facebook


Știri recente