O nouă promoție de masteranzi în Arhiepiscopia Dunării de Jos

În sala „Episcop Chesarie Păunescu” a avut loc astăzi, 6 iulie 2011, susținerea lucrărilor de disertație ale absolvenților cursurilor de master, promoția 2011, din cadrul Facultății de Istorie, Filosofie și Teologie a Universității „Dunărea de Jos” din Galați, informează Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos. La eveniment au fost prezenți și profesori îndrumători din cadrul acestei instituții de învățământ, în frunte cu chiriarhul Dunării de Jos.

Programul a debutat cu participarea absolvenților și a cadrelor didactice la Sfânta Liturghie, în Catedrala arhiepiscopală din Galați.

După săvârșirea sfintei slujbe, în sala „Episcop Chesarie Păunescu”, din cadrul Centrului Eparhial a avut loc susținerea lucrărilor de disertație ale masteranzilor.

Prin abordarea interdisciplinară vizând aplicarea în concretul misionar și pastoral al timpului nostru, temele abordate în aceste lucrări au valorificat arhivele locale, au scos la lumină știri prețioase despre instituții, personalități, mănăstiri, schituri și biserici de la Dunărea de Jos, constituindu-se într-o valoroasă contribuție științifică la tezaurul de cultură și spiritualitate al zonei.

Comentarii Facebook


Știri recente