O nouă promoție de absolvenți teologi, la Sibiu

Absolvenții cursurilor de licență de la Facultatea de Teologie Ortodoxă ‘Sfântul Andrei Șaguna’ din Sibiu au susținut miercuri, 28 iunie, examenul de licență. Rezultatele au fost transmise absolvenților în cadrul unei ceremonii ținute în Catedrala mitropolitană din Sibiu, iar teologii au depus jurământul de credință.

Examinarea celor 148 de absolvenți ai cursurilor de licență de la facultatea sibiană a avut loc în perioada 27-28 iunie, iar comisiile de evaluare au fost formate din cadre didactice de la istorica instituție de învățământ teologic, întemeiată de Sfântul Ierarh Andrei Șaguna, mitropolitul Transilvaniei.

Absolvenții și-au susținut în fața profesorilor lucrările de licență și au fost examinați la mai multe discipline teologice, majoritatea obținând note bune și foarte bune.

Decanul facultății, pr. prof. univ. dr. Aurel Pavel, a anunțat rezultatele obținute la examenul de licență și media generală din anii de studii și a deschis ceremonia depunerii jurământului. În Catedrala mitropolitană au fost prezenți Înalt Preasfințitul Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, cadre didactice și familiile absolvenților. După depunerea jurământului cu mâna pe Sfânta Evanghelie și Sfânta Cruce, urmată de semnarea documentului ce atestă angajamentul fiecăruia de a păstra învățătura ortodoxă și bunul renume al facultății sibiene, absolvenții au fost declarați licențiați în teologie.

‘Un loc potrivit de slujire’

Părintele decan Aurel Pavel i-a felicitat pe absolvenți și le-a mulțumit IPS Mitropolit Laurențiu și cadrelor didactice pentru eforturile depuse în anii de studiu.

În cuvântul de binecuvântare, IPS Mitropolit Laurențiu i-a felicitat pe tinerii teologi și i-a rugat să conștientizeze statutul primit și misiunea la care sunt chemați, de a-L sluji și mărturisi pe Hristos în comunitățile din care vor face parte ca preoți, profesori de religie, cântăreți bisericești sau asistenți sociali.

‘Vocația nu se confundă și nu se reduce doar la un talent, pentru că este un dar de la Dumnezeu, o lucrare sfântă ce duce spre o lucrare de consacrare. Preoția nu este o meserie, ci o slujire, o misiune. La această misiune vă chemăm pe toți și vă îndemnăm s-o doriți și s-o cereți de la Dumnezeu. Să vă ajute Dumnezeu să găsiți un loc potrivit de slujire. Dacă nu ajungeți să slujiți la altar, unii dintre dumneavoastră veți sluji în școlile publice, predând religia, iar alții vor sluji în activitatea socială. Indiferent unde veți sluji, să nu uitați că aveți o marcă pe chipurile și pe sufletele dumneavoastră de care nu veți scăpa niciodată. Această marcă vă ajută să mergeți mai departe și vă condamnă dacă veți încălca jurământul depus astăzi în fața lui Hristos’, a spus Părintele Mitropolit, după cum ne informează Ziarul Lumina.

Mai mulți studenți cu rezultate remarcabile au fost evidențiați, iar primii trei în clasamentul rezultatelor finale au fost răsplătiți cu Premiul ‘Aurel Jivi’ pentru rezultate excepționale la Istoria bisericească universală. Au primit cărți și diplome absolvenții Petru Brisc, Alexandru Dulca și Ciprian Terciu.

Comentarii Facebook


Știri recente