O nouă promoție de absolvenți ai Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj

Studenții Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca au participat, astăzi, 16 mai, la cursul festiv de absolvire. În cursul dimineții ei au luat parte, alături de părinți și profesori, la Sfânta Liturghie și slujba de Te-Deum, oficiate în paraclisul unității de învățământ de Preasfințitul Vasile Someșanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Clujului, după cum informează Radio Renașterea.

Festivitatea de încheiere a anului universitar a început la ora 10:00, în sala „Auditorium Maximum” a Universității Babeș-Bolyai, în prezența Mitropolitului Clujului, Înaltpreasfințitul Andrei.

Despre promoția din acest an, decanul Facultății de Teologie, părintele profesor Ioan Chirilă, a afirmat că este bine pregătită în plan teoretic și a dat dovadă de multă implicare în programele misionar-filantropice desfășurate în cadrul instituției. El și-a exprimat convingerea că tinerii absolvenți sunt, de asemenea, candidați potriviți pentru primirea hirotoniei în preoți. În anul universitar 2010-2011 au absolvit aproximativ 200 de studenți la nivelul cursurilor de licență și master, de la profilele Pastorație, Artă sacră, Asistență socială, Didactică, Doctrină și Ortodoxie.

Comentarii Facebook


Știri recente