O nouă programă la disciplina Religie

Membrii Comisiei de Lucru a Patriarhiei Române pentru Elaborarea Noilor Programe la Disciplina Religie s-au întrunit la 9 martie 2012, în sala de ședințe a Cancelariei Sfântului Sinod din cadrul Palatului Patriarhiei. Unul dintre scopurile întâlnirii a fost definitivarea programei școlare la Religie pentru clasa pregătitoare. Timp de două zile, ei vor definitiva programa școlară la Religie pentru clasa pregătitoare și vor începe proiectarea programelor pentru clasele I-IV.

„La clasa pregătitoare copii sunt chemați să cunoască cele mai simple, cele mai elementare aspecte legate de propria credință, iar pe baza lor să poată să relaționeze creștinește cu colegii, să poată să aibă relații de prietenie, de armonie pe baze religioase în cadrul grupului în care își desfășoară activitatea, în familie chiar. Programul la clasele I-IV, și apoi la celelalte clase, o să fie elaborat în urma aprobării în cadrul ședinței Sfântului Sinod al Biserici Ortodoxe Române a temelor majore care definesc un anumit parcurs, de la clasa pregătitoare și până la clasa a XII-a”, a precizat pentru Radio TRINITAS părintele lector Dorin Opriș, membru în Comisia de Lucru a Patriarhiei Române pentru Elaborarea Noilor Programe la Disciplina Religie.

Întâlnirea a mai vizat și proiectarea programelor școlare la Religie pentru clasele I-IV, pornind de la temele majore aprobate de Sfântul Sinod în ședința din 16-17 februarie 2012. Potrivit TRINITAS TV din Comisia de lucru fac parte reprezentanți ai Sectorului teologic – educațional al Patriarhiei Române, ai Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, doctori în științele educației și reprezentanți ai Inspectoratului Școlar al Municipiului București.

Comentarii Facebook


Știri recente