O nouă producție TRINITAS TV

Creștinii din Egipt. Cândva majoritari, acum minoritari! Persecuțiile i-au decimat, stăpânirile străine le-au condiționat existența. Din mijlocul lor s-au ridicat însă mari Sfinți, Părinți și scriitori ai Bisericii, într-un număr impresionant: Antonie cel Mare, Paisie cel Mare, Macarie cel Mare, Clement Alexandrinul, Atanasie și Chiril, Ioan cel Milostiv și atâția alții.

Mănăstirile de aici, unele înființate de mai bine de 1700 de ani, respiră încă aerul creștinismului primar. Icoane, simboluri, limbă și cult, monahism, arhitectură și pustiu sunt elementele uneia dintre cele mai importante, dar puțin cunoscute pagini din istoria trăirii creștine. O istorie a rezistenței prin cultură și credință.

„Pelerini în Egiptul creștin” este video-mărturia unică despre cei mai încercați, dar vii mărturisitori ai credinței creștine de pe Glob. Parcursul miilor de kilometri dintre Sinai, Cairo și Alexandria, biserici și mănăstiri sădite în deșert, viața religioasă într-un context istoric și geografic aspru, toate vorbesc despre un Egipt creștin, apostolic.

Dvd-ul, producție TRINITAS TV, poate fi cumpărat de la librăriile Patriarhiei Române și de la pangarele lăcașurilor de cult, dar și prin comandă online, de pe site-ul televiziunii, trinitastv.ro, secțiunea Filme documentar.

Comentarii Facebook


Știri recente

Mănăstirea Mușinoaele are un nou stareţ

Ieromonahul Sofronie Nechita este noul stareţ al Mănăstirii Mușinoaele din Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei. Părintele a fost prezentat obştii duminică de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, care şi-a exprimat convingerea că noul stareţ va continua cu aceeași…