O noua prezentare a ghidului catehetic ‘Hristos Impartasit Copiilor’

La Centrul de Conferinte ‘Providenta’ din Iasi, astazi, in ultima zi a Conferintei pastorale a preotilor din Arhiepiscopia Iasilor, a avut loc si prezentarea ghidului catehetic numit ‘Hristos Impartasit Copiilor’. Prezentarea ghidului a fost facuta de catre diac. Mihai Pavel, manager pentru Dezvoltare World Vision Romania, care, in cuvantul sau, a vorbit despre istoricul acestui proiect: ‘Acum mai bine de trei ani am prezentat IPS Parinte Mitropolit Daniel un referat cuprinzand proiectul si argumentam nevoia de acest proiect in Biserica Ortodoxa Romana, in conditiile in care chiar daca avem religia predata in scoli, inca avem nevoie de raspandirea cuvantului lui Dumnezeu in inimile copiilor din parohiile noastre. IPS Sa a imbratisat ideea aceasta si asa se face ca in sesiunea sinodala din 17-18 ianuarie a.c., proiectul ‘Hristos Impartasit Copiilor’, nume purtat la initiativa IPS Mitropolit Daniel, a fost prezentat Sf. Sinod. In aceeasi sedinta proiectul primeste binecuvantarea Sf. Sinod si el poate fi raspandit pe tot cuprinsul Patriarhiei Romane, in tara si peste hotare’.

Parintele diacon Mihai Pavel a prezentat, in alocutiunea rostita astazi in cadrul Conferintei pastorale a preotilor din Arhiepiscopia Iasilor, situatia actuala a Europei si cauzele secularizarii ei: ‘Europa poarta in ea astazi, din pacate, doar simbol crestin, simbol in care nu stim in ce masura Europa mai crede sau nu. Principala cauza a secularizarii vestice, de tip englezesc, este lipsa de mesaj consistent de la parinti catre copii. Din generatie in generatie, mesajul despre identitatea credintei crestine se dilueaza, se risipeste. Asa se face ca generatia de astazi a primit mai putin decat generatia de ieri, generatia de maine primeste mai putin decat generatia de astazi, in conditiile in care Europa isi pune la indoiala identitatea de credinta sau originile ei’.

De asemenea, parintele diacon Mihai Pavel, manager pentru Dezvoltare World Vision Romania, a prezentat in cele din urma care sunt obiectivele proiectului ‘Hristos Impartasit Copiilor’, proiect realizat ca urmare a parteneriatului dintre World Vision si Biserica Ortodoxa Romana, parteneriat aflat sub patronajul IPS Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei: ‘Acest proiect isi justifica prezenta in Biserica Ortodoxa Romana tocmai prin interesul nostru de a ne pastra aceasta identitate de credinta crestina ortodoxa in generatia de maine. Ce inseamna acest proiect? Inseamna un parteneriat intre Organizatia World Vision si Biserica Ortodoxa Romana, parteneriat sub patronajul IPS Parinte Mitropolit Daniel si impreuna cu un grup de specialisti de aici, de la Arhiepiscopia Iasilor. Obiectivele proiectului sunt urmatoarele: editarea si publicarea de ghiduri catehetice pentru copii cu varste intre 6-17 ani; proiectul are un specific al lui, in sensul ca aceste ghiduri sunt croite si adecvate cu varstele copiilor sau urmaresc etapele dezvoltarii emotionale si conceptuale la copii, iar apoi pregatirea clerului, preotilor si profesorilor interesati sa dezvolte aceste sesiuni de cateheza biblica la nivelul parohiilor’.

Comentarii Facebook


Știri recente