O nouă parohie ortodoxă în Municipiul Gherla

În municipiul Gherla, județul Cluj, funcționează, începând din 1 septembrie 2011, o nouă parohie ortodoxă, și anume Parohia „Sfânta Cuvioasă Parascheva”. Decizia a fost adoptată luând în considerare cerințele misionare și pastorale din Protopopiatul Gherla, în ședința Permanenței Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului din data de 16 august a.c., desfășurată sub președinția Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei.

După cum ne informează Radio Renașterea, la această parohie a fost numit preot paroh părintele drd. Petru Ovidiu Băgăcian, care a activat până acum ca preot misionar pentru Centrele de Plasament și Unitățile de Tip Familial din Gherla.

Potrivit pr. Petru Băgăcian, această biserică – în stil brâncovenesc – a fost ridicată între anii 2003-2008, inițial spre folosul sufletesc al copiilor și tinerilor din instituțiile de ocrotire socială din oraș, pentru care a desfășurat încă de la început o bogată activitate social-misionară. În momentul de față, noul locaș de rugăciune se află în faza de execuție a picturii, după finalizarea executării iconostasului și pictarea lui la Mănăstirea Bistrița -Vâlcea, tot în stil brâncovenesc.

„Era necesară această decizie, care vine să susțină, prin noua parohie înființată, activitățile pastoral-misionare și sediul Fundației ,,Sfântul Nicolae” din apropierea bisericii, un adevărat complex social care va cuprinde o cantină socială, cabinete medicale, săli pentru activități extrașcolare ale elevilor, un club pentru tineret și o sală de conferințe pentru activități diverse”, a precizat preotul Petru Băgăcian.

Comentarii Facebook


Știri recente