O nouă manifestare în cadrul proiectului ,,Un bunic de împrumut’, la Mehedinți

Sala Nestor Vornicescu de la Centrul Eparhial al Episcopiei Severinului și Strehaiei a găzduit astăzi 29 aprilie, evenimentul ,,100% solidar” realizat de Ziua Europeană a Solidarității și Cooperării între Generații, stabilită în timpul Președenției Slovene a UE în anul 2008 cu scopul de a atrage atenția asupra nevoii de a promova mai intens solidaritatea între generații.

Această acțiune este parte a proiectului ,,Un bunic de împrumut”, desfășurat de Asociația ,,Filantropia Severin”, ce se află sub patronajul spiritual al Episcopiei Severinului și Strehaiei și care face parte de curând din Federația ,,Filantropia” a Patriarhiei Române.

Acest proiect a fost inițiat în colaborare cu Episcopia Severinului și Strehaiei, Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului Mehedinți și Consiliul Județean al Persoanelor Vârstnice.

Benefeciarii, 20 de copii instituționalizați din Centrele Direcției Generale și Protecție a Copilului Mehedinți și 20 de vârstnici de la Consiliul Județean al Persoanelor Vârtnice Mehedinți s-au întâlnit la fiecare sfârșit de săptămână, începând cu data de 23 martie a.c.

Ei au jucat de fiecare dată șah, table, au socializat, organizatorii realizând pentru ei, în data de 28 martie, și o excursie la mănăstirile din Mehedinți, precum și o croazieră pe Dunăre în zona Orșovei până la Cazane..

Scopul proiectului este acela de a facilita întâlnirile dintre cele două generații, urmărindu-se o bună relaționare între tineri și vârstnici, prin descoperirea unor activități recreative care să-i unească. De asemenea, prin aceasta se dorește a se arăta solidaritatea între tinerii și vârstnicii din comunitate dar și a încuraja o mai bună comunicare între generații, bazată pe respect și înțelegere.

Evenimentul a fost realizat cu sprijinul și la inițiativa Fundației Principesa Margareta a României care a oferit finanțare, asistență tehnică și consultanță unui numar de zece ONG-uri din toată țara care sărbătoresc în data de 29 aprilie Ziua Europeană a Solidarității între Generații.

Asociația Filantropia Severin are onoarea de a fi una dintre aceste organizații.

Programul „Fondul Special pentru Batrâni” – prin care Fundația Principesa Margareta a României a oferit finanțare, asistență și consultanță – are ca scop implicarea seniorilor în acțiuni care să valorifice resursele pozitive pe care le au de oferit comunității. Prin finanțarea celor zece proiecte FPMR, a dorit să atragă atenția asupra diversității modurilor în care vârstnicii se pot implica în viața comunității și să stimuleze dezvoltarea de noi inițiative care să valorifice potențialul vârstnicilor.

*

Proiectul ,,Un bunic de împrumut” se va încheia în luna mai a acestui an.

Sursa: Episcopia Severinului și Strehaiei

Comentarii Facebook


Știri recente