O nouă mănăstire închinată Maicii Domnului în Arhiepiscopia Râmnicului

În ziua de prăznuire a Sfinților Martiri Brâncoveni, joi, 16 august 2012, după slujba Sfintei Liturghii săvârșită la Mănăstirea Hurezi a fost pusă piatra de temelie pentru biserica cu hramurile „Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul”, „Sfântul Dimitrie Basarabov” și „Sfântul Mucenic Emilian de la Durostorum”, a noii mănăstiri „Adormirea Maicii Domnului”, de la Vârful lui Roman. Potrivit arhiram.ro, slujba de sfințire a locului noului așezământ a fost săvârșită de către Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului împreună cu Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, și Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, înconjurați de un sobor de preoți și diaconi.

La această deosebită sărbătoare creștinească au luat parte Pr. Vintilă Sărdărescu, Consilier Economic al Mitropoliei Olteniei, delegat al Inaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolit al Olteniei, membrii ai Permanenței Eparhiale a Arhiepiscopiei Râmnicului, Părintele Arhimandrit Vartolomeu Androni, exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Râmnicului și stareț al Mănăstirii Cozia, Părintele Ieromonah Ioanichie Trifa, starețul Mănăstirii Turnu, Părintele Prof. Conf. Dr. Ștefan Resceanu, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Craiova, starețele Mănăstirilor Dintr-un Lemn, Bistrița, Ostrov, Govora și Arnota, reprezentanți ai autorităților locale, personalități culturale, preoți și numeroși credincioși din Eparhia Râmnicului și din țară.

Au mai participat Domnul Academician Răzvan Theodorescu, Domnul Dinu Săraru, președintele Fundației Naționale pentru Civilizație Rurală „Niște Țărani”, Domnul Drd. Florin Epure, Directorul Direcției pentru Cultură, Culte și Patrimoniul Național Vâlcea, și alte personalități ale culturii vâlcene.

La slujba de punere a pietrei de temelie au fost prezenți și reprezentanți ai autorităților de stat, locale și centrale, preoți și numeroși credincioși.

După slujbă a fost săvârșit un parastas în cadrul căruia a fost pomenită fiica ctitorului mănăstirii Alina Maria Creștin.

La final, Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, a rostit un cuvânt de învățătură, mulțumind tuturor credincioșilor prezenți.

De asemenea, Preasfinția Sa, a dăruit familiei ctitorului principal Dumitru Creștin o icoană cu Sfântul Cuvios Dimitrie Basarabov, iar ctitorului fondator, familiei Marcel Bogorodea o icoană cu Sfântul Ierarh Nicolae.

Comentarii Facebook


Știri recente