O nouă mănăstire în Eparhia Râmnicului

Astăzi, 9 august 2009, în Duminica a IX-a după Rusalii, a „umblării și potolirii furtunii pe mare”, Preasfințitul Părinte Gherasim, Episcopul Râmnicului, a oficiat Sfânta Liturghie arhierească și a pus piatra de temelie pentru construirea unei noi sfinte mânăstiri, în satul Gruiul Lupului, din comuna Racovița , județul Vâlcea.

Slujba Sfintei Liturghii a început la orele 09:30, și a fost săvârșită de către un sobor de preoți și diaconi în frunte cu Preasfințitul Părinte Gherasim.

La acest fericit eveniment au fost prezenți, Părintele Arhimandrit Dr. Vartolomeu Androne, Exarhul Mânăstirilor din Episcopia Râmnicului, Părintele Ioan Dinică, Secretar al Episcopiei Râmnicului, reprezentanți ai autorităților locale și de stat, precum și o seamă de preoți și credincioși din parohiile vecine, din țară (Cluj, Satu Mare, Alba, Timișoara, Mehedinți, Maramureș, Brașov, etc) și străinătate.

Piatra de temelie, a fost pusă de Preasfințitul Gherasim după încheierea Sf. Liturghii, totodată sfințind și paraclisul nou construit, unde urmează să fie ținute sfintele slujbe până la ridicarea noului sfânt locaș.

Biserica Sfintei Mânăstiri a primit două hramuri: Sfinții Trei Ierarhi, Vasile cel Mare , Grigorie de Dumnezeu Cuvântătorul și Ioan Gură de Aur și cel de-al doilea, Sfântul Gherasim de la Iordan. Ctitorul principal este Familia Comănici Adela alături de alți creștini ortodocși. Stareț al acestui sfânt așezământ este evlaviosul Părinte Ieromonah Macarie.

Episcopia Râmnicului

Comentarii Facebook


Știri recente