O nouă întâlnire Forte în Episcopia Severinului

Centrul Eparhial al Episcopiei Severinului și Strehaiei a găzduit în ziua de 3 octombrie 2012, o întâlnire de lucru pentru planificare strategică a serviciilor sociale, după cum ne-a precizat Cătălin Cernătescu, Redactor știri Episcopia Severinului și Strehaiei. Atelierul de lucru a avut loc în cadrul procesului de planificare strategică, demarat în cadrul eparhiilor implicate în proiectul FORTE – Formare trainică pentru parteneriat social.

Întâlnirea a debutat cu o rugăciune comună și arhiereasca binecuvântare a Preasfințitului Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei.

În cadrul întâlnirii a fost prezentat un raport de activitate al Episcopiei Severinului pe ultimele douăsprezece luni, au fost discutate misiunea și viziunea Eparhiei în domeniul serviciilor sociale, precum și obiectivele proiectului FORTE. Întâlnirea, la care au participat consilieri eparhiali, preoți și angajați ai Episcopiei, a fost organizată de echipa locală care activează în cadrul proiectului.

Prin cursurile de planificare strategică se urmărește atingerea a două dintre obiectivele majore ale proiectului FORTE, respectiv componenta de dezvoltare organizațională prin planificare și planuri operaționale și componenta de formare și pregătire. Această componentă de planificare strategică este importantă pentru că pune la dispoziția centrelor eparhiale o serie de proceduri și instrumente pe care le vor folosi pentru a identifica domeniile în care vor să dezvolte activitatea sau să consolideze ceea ce există, astfel încât să poată avea asigurată sustenabilitatea din punctul de vedere al resurselor umane și financiare.

Proiectul FORTE este susținut financiar prin Programul Operațional pentru Dezvoltarea Resurselor Umane – POSDRU și se va derula pe parcursul a 36 de luni, până în august 2013. Proiectul, inițiat de Federația „Filantropia” împreună cu Patriarhia Română și mai multe instituții de profil din străinătate, propune sprijinirea dezvoltării organizaționale a eparhiilor.

Partenerii în proiect sunt: Patriarhia Română, Instituto de Formacion Integral (Spania) și Global Commercium Development.

Comentarii Facebook


Știri recente