O nouă întâlnire de lucru pe proiectul Forte în Episcopia Severinului și Strehaiei

Centrul Eparhial al Episcopiei Severinului și Strehaiei a găzduit astăzi, 11 iunie, în sala „Mitropolit Nestor Vornicescu” o întâlnire de lucru în cadrul proiectului „Forte”, în care s-a definitivat analiza SWOT a celor 7 sectoare de activitate, definindu-se clar obiectivele strategice, după cum informează episcopiaseverinului.ro.

Au participat părinții consilieri a celor 7 sectoare de activitate ale Centrului Eparhial, analizându-se capacitatea organizațională din punct de vedere al viziunii și al direcției de dezvoltare.

Întâlnirea de astăzi este a trei de acest fel, participanții manifestând deschidere la ideile de planificare strategică oferite de către D-nul Claudiu Radu Vereș, facilitator al procesului.

Pr. George Smeu, consilier Social al Episcopiei Severinului și Strehaiei și consultant eparhial în acest proiect, a mărturisit: „Ne-am hotărât asupra celor trei domenii de activitate pe care dorim să clădim această strategie: incluziune socială, educativ și tineret precum și economico-financiar”.

Prin cursurile de planificare strategică se urmărește atingerea a două dintre obiectivele majore ale proiectului FORTE, respectiv componenta de dezvoltare organizațională prin planificare și planuri operaționale și componenta de formare și pregătire. Această componentă de planificare strategică este importantă pentru că pune la dispoziția centrelor eparhiale o serie de proceduri și instrumente pe care le vor folosi pentru a identifica domeniile în care vor să dezvolte activitatea sau să consolideze ceea ce există, astfel încât să poată avea asigurată sustenabilitatea din punctul de vedere al resurselor umane și financiare.

Proiectul FORTE este susținut financiar prin Programul Operațional pentru Dezvoltarea Resurselor Umane – POSDRU și se va derula pe parcursul a 36 de luni, până în august 2013. Proiectul, inițiat de Federația „Filantropia” împreună cu Patriarhia Română și mai multe instituții de profil din străinătate, propune sprijinirea dezvoltării organizaționale a eparhiilor.

Comentarii Facebook


Știri recente