O nouă întâlnire cu tinerii organizată de Biroul pentru catehizare al Arhiepiscopiei Craiovei

Ieri, 10 decembrie a.c., Biroul pentru învățământ, activități cu tineretul și catehizare din cadrul Arhiepiscopiei Craiovei a organizat o nouă întâlnire cu tinerii, de această dată la biserica ce poartă hramurile „Sfânta Treime” și „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din orașul Motru, județul Gorj.

La întâlnire au participat aproximativ 150 de tineri de la Colegiul Național „George Coșbuc” din Motru, părintele inspector Claudiu Porneală și inspector Alin Terteci de la Biroul pentru învățământ, activități cu tineretul și catehizare al Arhiepiscopiei Craiovei, părintele protopop Ion Tomescu de la protoieria Târgu Jiu II, preotul paroh Dumitru Ciobotea, preotul Dan Zglobiu, coslujitor la această parohie și Ovidiu Popescu, profesor de religie la Colegiul Național „George Coșbuc”.

În cadrul întâlnirii a fost prezentat proiectul „Hristos împărtășit copiilor” și modalitățile de implementare a acestuia la nivelul parohiei, punându-se accent îndeosebi pe importanța colaborării dintre preot și profesorul de religie în derularea cu succes a acestuia. S-au constituit grupe de tineri care se vor întruni săptămânal (duminica, după slujba Sfintei Liturghii), în vederea implementării acestui proiect derulat de către Arhiepiscopia Craiovei cu aprobarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. De asemenea, s-a pus accent pe importanța ce trebuie acordată catehezei duminicale, ca o continuare a orei de religie prin întărirea și perfecționarea cunoștințelor de religie dobândite.

Sursa: m-ol.ro

Comentarii Facebook


Știri recente