O nouă întâlnire a Comisiei de Patristică a Patriarhiei Române

Comisia de Patristică a Patriarhiei Române s-a reunit astăzi, 21 aprilie, la București. Ședința a avut loc în Sala „Ioan Casian” a Palatului Patriarhiei din Capitală și a fost prezidată de Preasfințitul Părinte Ciprian Câmpineanul, Episcop-vicar patriarhal.

Mai multe informații cu privire la ședința de astăzi a oferit pentru TRINITAS TV, Preasfințitul Părinte Ciprian Câmpineanul, Episcop-vicar patriarhal care a spus: „Am stabilit calendarul apariției celorlalte opere din Sfântul Vasile cel Mare până către sfârșitul acestei toamne. Am prezentat membrilor comisiei încă trei noi traducători ce urmează a fi verificați de către profesorii referenți ai comisiei patristice în vederea asumării acestei munci deosebit de dificile. Un alt punct discutat pe ordinea de zi a fost stabilirea termenilor contractului ce urmează a fi încheiat între comisia patristică, respectiv, între editură și fiecare traducător, deoarece munca celor ce ostenesc la o astfel de lucrare trebuie remunerată pe măsură”.

Comisia de Patristică a Patriarhiei Române se întrunește lunar. Preasfințitul Părinte Ciprian Câmpineanul a oferit alte informații cu privire la acest lucru și a spus: „Odată cu apariția primelor trei volume din opera Sfântului Vasile cel Mare ne aflăm pe drumul cel bun în sensul că vor apărea anul acesta încă cinci volume din Sfântul Vasile cel Mare, dar și din Sfântul Grigorie Teologul, așa încât lucrarea aceasta se amplifică de la lună la lună. Ne bucurăm că-și manifestă interesul tot mai mulți cunoscători ai limbilor clasice de greacă și latină și ne bucurăm pentru faptul că doresc să contribuie și ei la această lucrare misionară de popularizare în rândul credincioșilor interesați a operei Sfinților Părinți care stau la baza teologiei noastre ortodoxe”.

În cadrul ședinței s-au mai stabilit, printre altele, și detalii tehnice asupra tipăririi volumelor din noua colecție Părinți și Scriitori Bisericești care apare la Editura „Basilica” a Patriarhiei Române.

Comentarii Facebook


Știri recente