O nouă generație de teologi la Sibiu

O nouă generație de absolvenți ai Facultății de Teologie ‘Andrei Șaguna” a depus astăzi, 27 iunie 2012, jurământul de credință în cadrul unei ceremonii ce a avut loc în Catedrala Mitropolitană din Sibiu, informează TRINITAS TV. La eveniment au participat, alături de proaspeții absolvenți, profesori ai Academiei Andreiene, părinți, rude și prieteni. Festivitatea s-a desfășurat în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului.

În cuvântul de învățătură adresat tinerilor absolvenți, ÎPS Părinte Laurențiu a vorbit despre misiunea pe care aceștia trebuie să o îndeplinească în societate.

„Să vă ajute Dumnezeu să puteți să fiți conștienți de slujirea sfântă a slujirii preoțești, să înțelegeți că vocația nu se reduce doar la un talent pe care îl are cineva pentru că este un dar de la Dumnezeu, o chemare sfântă spre o lucrare de consacrare”, a spus ÎPS Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului.

Anul acesta, la Facultatea de Teologie din Sibiu, 148 de studenți au absolvit studiile de licență și alți 85 studiile de master.

La finalul ceremoniei de depunere a jurământului, studenții care au obținut cele mai bune rezultate la Istoria Bisericii Universale au fost distinși cu premiul ‘Părintele Profesor Aurel Jivi’.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…