O nouă finanțare care poate mări capacitatea Serviciului Social al Bisericii în România

Organizația de Caritate Internațională Creștin Ortodoxă (IOCC) a primit de curând 1,55 milioane de dolari din partea Ministerului Muncii, Familiei și al Protecției Sociale să implementeze un proiect de 2 ani, în parteneriat cu Biserica Ortodoxă Română, proiect care va ajuta Biserica să se ocupe mai eficient de o parte din problemele sociale ale țării.

România, una dintre noile membre ale Uniunii Europene, deși deține imense resurse umane și naturale este totuși cu mult în urmă față de restul Europei în ceea ce privește disponibilitatea locurilor de muncă sau nivelul salarial. Rata sărăciei în România este una dintre cele mai mari în Europa, la fel ca și rata somajului; accesul la asistența medicală este inadecvat în multe medii rurale. Acest program va ajuta Biserica să devină un pilon principal în ceea ce privește asistența socială și să joace un rol important în dezvoltarea întregii națiuni, investind în crearea de noi locuri de muncă, în educație, asistență medicală și asistență socială.

„Colaborarea permanentă cu Patriarhia Română s-a ridicat la un alt nivel odată cu inaugurarea acestui ajutor financiar care poate întări capacitatea Bisericii de a oferi servicii sociale în sprijinul tuturor românilor”, a afirmat Constantine M. Triantafilou, directorul executiv al IOCC. „Importanța acestui parteneriat și a acestui proiect este aceea de a dezvolta sistemele și capacitățiile bazate exclusiv pe realitățile, nevoile și resursele locale”, a continuat el.

În 1989, după căderea regimului comunist, Biserica Ortodoxă Română și-a reactivat departamentele de asistență socială la nivel național, regional și local, pentru a răspunde nevoilor acute ale unei populații sărace. În ultimii 20 de ani, Biserica a creat o impresionantă moștenire în întreaga țară prin înființarea a 50 de birouri de asistență socială, birouri care servesc peste 430.000 de cetățeni români și comunitățile care suferă de sărăcie, marginalizare sau de lipsa asistenței medicale și sociale.

Puteți ajuta IOCC să extindă posibilitățile Bisericii Ortodoxe Române de a sprijini pe cei mai neajutorați membrii ai societății românești prin susținerea acestui proiect. Vizitați www.iocc.org, sunați la numărul gratuit al IOCC 1-877-803-4622 sau trimiteți un cec sau un ordin de plată la „IOCC” și scrieți „România” la:

IOCC, P.O. Box 630225, Baltimore, MD 21263-0225.

IOCC a fost înființată în 1992 drept agenție de ajutor umanitar a Conferinței Episcopilor Ortodocși Canonici din America (SCOBA), a investit peste $300 milioane de dolari în programe de ajutor și dezvoltare in mai mult de 33 de țări din lume. IOCC a deschis un birou în România în anul 2000 în vederea lansării anumitor proiecte urgente și de dezvoltare de care să beneficieze familiile și copiii nevoiași.

Sursa: Arhiepiscopia Ortodoxă Română din cele două Americi

Comentarii Facebook


Știri recente