O nouă etapă în implementarea proiectul catehetic „Hristos împărtășit copiilor” în Arhiepiscopia Timișoarei

În cadrul Arhiepiscopiei Timișoarei, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Nicolae al Banatului, se continuă proiectul catehetic „Hristos împărtășit copiilor”, care parcurge o nouă etapă privind implementarea sa la nivelul parohiilor.

Dacă în lunile precedente preoții din cele cinci protopopiate ale eparhiei au participat la cursurile de instruire și au primit informații privind conținutul tematic al catehezelor, metodele utilizate în predarea cunoștințelor biblice, modul de atragere și stimulare a copiilor, modul de organizare a grupelor catehetice, precum și modalitățile de evaluare și evidență catehetică, începând cu această lună, preoții implicați în programul catehetic își vor putea împărtășii din experiența lor, participând lunar la activități catehetice demonstrative, susținute la parohiile unde acest proiect deja se derulează.

O asemenea activitate se va desfășura astăzi, 26 februarie 2009, începând cu ora 10:00, la parohia Giarmata din protopopiatul Timișoara, activitate coordonată de către Pr. Ștefan Marcu, responsabil cu cateheza parohială în cadrul protopopiatului Timișoara. La această etapă a proiectului participă un grup de copii din localitate, precum și 20 de preoți din parohiile învecinate. Din partea Centrului eparhial vor fi prezenți Preoții consilieri Zaharia Pereș și Sorin Lungoci.

Sursa: mitropolia-banatului.ro

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…