O nouă etapă în cadrul proiectului „Rețea teritorială de furnizori creștini de servicii sociale – Parteneri strategici în domeniul incluziunii sociale”, la Palatul Patriarhiei

În Sala „Sanctus Stephanus Magnus” a Palatului Patriarhiei din București, marti, 31 august 2010, în cadrul Proiectului „Rețea teritorială de furnizori creștini de servicii sociale – Parteneri strategici în domeniul incluziunii sociale”, a avut loc o întâlnire tip focus-grup la care au fost invitați să participe posibili parteneri în dezvoltarea lucrării social-filantropice pe care o desfășoară departamentul de specialitate al Arhiepiscopiei Bucureștilor, informează părintele consilier Dorel Moțoc de la Sectorul Social-Filantropic al Patriarhiei Române.

„Întâlnirea de astăzi a avut drept scop identificarea căilor celor mai bune pentru dezvoltarea unor parteneriate. Această întâlnire dorește să dezvolte, să genereze o serie de parteneriate atât între actorii sociali importanți, dar, mai mult, între Arhiepiscopia Bucureștilor, Sectorul social-filantropic al Arhiepiscopiei Bucureștilor și aceste instituții. Dorim acest lucru deoarece este o parte din proiectul care se află în derulare, Proiectul ‘Rețea Teritorială de Furnizori Creștini de Servicii Sociale’. Pe de altă parte, dorim aceste parteneriate pentru că dincolo de implicare și de dorința de a lucra cât mai mult este foarte valoros să poți dezvolta parteneriate în care să atragi oamenii”, a declarat Pr. Cons. Dorel Moțoc din cadrul Sectorului Social-filantropic al Patriarhiei Române, după cum ne informează TRINITAS TV.

La întâlnire participă un număr de 12 delegați ai unor instituții publice și private care activează în domeniul social.

Focus-grupul este o metodă calitativă de colectare a datelor prin care se pot obține informații pentru elaborarea de recomandări de eficientizare a funcționarii organizaționale. În cazul proiectului de față, focus-grupurile au în vedere identificarea de date și informații pentru proiectarea și punerea în practică a unei strategii coerente de dezvoltare a serviciilor sociale la nivelul Arhiepiscopiei Bucureștilor

Proiectul „Rețea teritorială de furnizori creștini de servicii sociale – Parteneri strategici în domeniul incluziunii sociale”, este co-finanțat de Fondul Social Europen (FSE) prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 și este implementat de către Organizația Internațională pentru Caritate Creștin Ortodoxă -IOCC în parteneriat cu Patriarhia Română și Federația Filantropia. Scopul general al proiectului urmărește dezvoltarea capacității organizaționale a Bisericii Ortodoxe Române astfel încat să devină un partener strategic în domeniul incluziunii sociale.

Comentarii Facebook


Știri recente