O nouă etapă de lucru pe Dealul Arsenalului

De câteva zile s-a trecut la o nouă etapă a lucrărilor la Catedrala Mântuirii Neamului. În prezent, pe șantierul din Dealul Arsenalului se lucrează la aplicarea hidroizolației din plumb, atât pe verticală, cât și orizontală.

Ing. Ion Ion a declarat pentru TRINITAS TV: „Pe partea verticală se execută panouri în fabrică care aduse în șantier sunt montate pe suporți speciali care vor rămâne agățați pe stratul suport de polistiren până în momentul în care se execută turnarea radierului la cota de 7 metri. În plan orizontal hidroizolația cu plumb se execută din fâșii de plumb de 4 mm grosime, iar panourile în fabrică din plumb de 3 mm. În planul orizontal toate fâșiile de plumb vor fi sudate cu flacără oxiacetilenică fără adaos de material printr-o topire a primei fețe a foii de plumb cât și cea de dedesubt. La panourile orizontale cât și cele verticale se aplică o soluție epoxidică, după care un strat de nisip pentru a crea o aderență corespunzătoare în momentul turnării betonului ”

Acest tip de izolație necesită proceduri speciale de aplicare.

„Pentru această hidroizolație cu plumb, fiind o lucrare unică pentru noi și poate chiar și în România, există o tehnologie în care noi aplicăm tot ceea ce cunoaștem, cunoștințe care au fost transmise și echipelor de lucru prin instruire punct cu punct de execuție. Trebuie să se lucreze cu foarte mare grijă ca foile de plumb să fie protejate, adică după montarea acestora să nu fie înțepate, să nu se deterioreze în momentul armăturii și tocmai de aceea după montarea acestor fâșii de plumb atât pe orizontală cât și pe verticală se vor lua măsuri de protecție pentru a asigura ca această hidroizolație din plumb să fie perfect executată”, a mai menționat inginerul Ion Ion.

Se estimează că noua etapă de lucru va fi finalizată în luna februarie a anului viitor. Cei care doresc să afle mai multe informații dar și cum pot contribui la realizarea lucrărilor pentru noua Catedrală patriarhală, pot accesa site-ul www.catedralaneamului.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente