O nouă etapă a Concursului „Lăudați pe Domnul”, la Cluj

Etapa eparhială a Concursului Național de muzică bisericească „Lăudați pe Domnul” s-a desfășurat joi, 12 septembrie 2013, la Cluj-Napoca. La faza pe Arhiepiscopie au concurat 3 coruri. În deschiderea competiției ÎPS Părinte Andrei a adresat celor prezenți un cuvânt în care a subliniat importanța muzicii bisericești: „E important să se folosească acest mijloc de misiune mai mult decât o facem acum. Oricum, Sf. Prooroc David, în Psalmii săi, în multe locuri subliniază importanța muzicii în celebrările religioase.”

Competiția a debutat la ora 10:00 în sala Auditoriun Maximum a Universității Babeș-Bolyai iar cele 3 coruri au fost evaluate de un juriu de specialitate format din: prof. univ. dr. Cornel Groza de la Academia de Muzică „Gh. Dima” din Cluj-Napoca, prof. univ. dr. Vasile Stanciu, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca și de conf. Univ. dr. Ciprian Para de asemenea de la Academia de Muzică clujeană. Evenimentul a fost moderat de consilierul de cultură al Arhiepiscopiei Clujului, pr. Bogdan Ivanov.

În urma deciziei juriului, grupul care va reprezenta Arhiepiscopia Clujului la etapa Mitropolitană este corul „Il Gardellino” al parohiei „Înălțarea Domnului” din Cluj-Napoca, potrivit Radio Renașterea. Pe locul al-2-a s-a situat corala „Coroana” din Municipiul Bistrița iar locul al 3-lea a fost ocupat de corala „Sf. Nicolae” a parohiei Gherla II.

Etapa Mitropolitană a Concursului Național „Lăudați pe Domnul” se va desfășura pe 26 septembrie la Cluj-Napoca. Concursul este organizat de Patriarhia Română ți se află la ediția a VI-a. Acesta își propune printre altele să susțină interpretarea autentică a muzicii bisericești si să faciliteze accesul publicului larg la acest gen de muzică.

Comentarii Facebook


Știri recente