O nouă ediție a „Octoihului” ieromonahului Macarie, lansată astăzi la Catedrala arhiepiscopală de la Târgoviște

O nouă ediție a „Octoihului” ieromonahului Macarie a fost lansată astăzi, 26 septembrie, la Catedrala arhiepiscopală de la Târgoviște, cu prilejul proclamării locale a canonizării Sfântul Voievod Neagoe Basarab. Prezentarea a făcut-o chiar Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, informează TRINITAS TV. Lucrarea este o reproducere fidelă a acestei cărții a ieromonahului Macarie, una dintre primele tipărituri din România, apărută la Mănăstirea Dealu, în 1510.

Tot la Catedrala arhiepiscopală din Târgoviște, anul trecut, a fost lansată, în prezența Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, o ediție jubiliară a Liturghierului lui Macarie, prima carte tipărită pe teritoriul românesc, de la a cărei primă apariție s-au împlinit, în 2008, 500 de ani.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…