O noua dezbatere privind agricultura ecologica, la Seminarul Teologic Liceal din Botosani

Cu binecuvantarea IPS Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, la sediul Seminarului Teologic Liceal Ortodox ‘Sf. Gheorghe’ din municipiul Botosani s-a desfasurat astazi conferinta cu tema: ‘Agricultura ecologica – o alternativa sfanta si salvatoare’. La aceasta conferinta a participat si o delegatie din Franta condusa de catre PS Marc Nemteanul, episcop vicar al Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale. Mai multe detalii despre programul delegatiei franceze aflata astazi la Botosani am aflat de la pr. prof. Grigore Diaconu, directorul Seminarului Teologic din Botosani: ‘Delegatia din Franta, condusa de PS Marc Nemteanul, episcop vicar al Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale, a fost primita de domnul primar Flutur Catalin cu care a discutat in cateva cuvinte despre programul de agricultura ecologica. Aici, domnul primar le-a oferit cate un album cu orasul nostru, a salutat ideea implementarii acestui program, dupa care ne-am deplasat la Seminarul Teologic unde, in sala de conferinte, au avut loc lucrarile conferintei cu tematica: ‘Agricultura ecologica – o alternativa sfanta si salvatoare’. Aceasta conferinta s-a tinut la initiativa IPS Mitropolit Daniel, care a apreciat ca este bine ca aceasta conferinta sa se desfasoare la Botosani, avand in vedere faptul ca in aceasta regiune oamenii se ocupa mai mult cu agricultura, iar viitorii preoti vor fi in mediul rural, unde parohiile au cate o suprafata de teren, iar acestia urmeaza sa aplice sfaturile primite si apoi sa le dea si credinciosilor’.

Tot de la pr. director Grigore Diaconu am aflat si care au fost reprezentatii administratiei locale prezenti la conferinta sustinuta astazi la sediul Seminarului Teologic Liceal Ortodox ‘Sf. Gheorghe’ din municipiul Botosani: ‘La lucrarile acestei conferinte a participat domnul subprefect David Salgau care a tinut un mic cuvant de bun venit oaspetilor si si-a exprimat dorinta ca acest program sa fie pus in practica la Botosani. A mai participat si domnul consilier al domnului primar pentru probleme de Cultura si Culte, Mircea Oprea’.

Conferinta cu tema: ‘Agricultura ecologica – o alternativa sfanta si salvatoare’ a trezit un interes deosebit elevilor seminaristi de la Botosani, care au pus mai multe intrebari lui Pierre Rabhi, membru al delegatiei franceze, dupa cum ne-a spus tot pr. director Grigore Diaconu: ‘Auditorii acestui program au fost elevii Seminarului nostru care, dupa ce domnul Pierre Rabhi a prezentat ce importanta are agricultura ecologica, au ramas incantati si interesati de aceasta problema, punand foarte multe intrebari’.

Dupa incheierea lucrarilor conferintei: ‘Agricultura ecologica – o alternativa sfanta si salvatoare’, delegatia franceza, condusa de catre PS Marc Nemteanul, episcop vicar al Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale, a vizitat ferma agricola a Seminarului Teologic Liceal Ortodox ‘Sf. Gheorghe’ din municipiul Botosani. Despre impresiile oaspetilor straini ne-a vorbit tot pr. prof. Grigore Diaconu, directorul Seminarului Teologic din Botosani: ‘Dupa masa am fost la ferma Seminarului, unde avem 4 ha de pamant si spatiu necesar pentru cresterea animalelor, iar aici domnul Pierre Rabhi a dat sfaturile cuvenite, incat a ramas foarte placut impresionat de pamantul atat de fertil care exista la noi si ne-a sfatuit cum ar trebui sa-l folosim la maximum avandu-se in vedere ca pamantul este foarte bogat, ne-a sfatuit sa luam binecuvantare din partea lui Dumnezeu si sa nu fim nepasatori fata de aceasta binecuvantare’.

Comentarii Facebook


Știri recente